Teknisk Dykking AS

IANTD kurs

IANTD kurs hos Teknisk Dykking

Selv om IANTD også har grunnkurs har vi så langt valgt å kjøre videregående kurs og tekniske kurs for IANTD. Du finner de vanligste IANTD kursene vi tilbyr under.

NB! For de som lukter på tekniske dykkerkurs, grottekurs eller rett og slett ønsker å bli en bedre dykker, har vi som en nyhet valgt å tilby IANTD Essentials kurs. Her går vi gjennom fundamentale dykketeknikker og planlegging man bør ha før man starter på tekniske dykkekurs.

For de som ønsker grottekurs organiserer vi turer til Mexico i samarbeid med Protec som etter vår mening er en av de mest seriøse aktørene der.

For spørsmål eller påmelding til kurs, send e-mail til dykkerkurs@teknisk-dykking.net

IANTD Essentials
Dette kurset ser vi som på en introdusjon til teknisk dykking, men kurset er også for sportsdykkere som ønsker å bli en bedre dykker.
Opptakskrav: 15 år og sertifisert fra internasjonalt ankerkjent Open Water kurs.
Innhold: Dette kurset går over 3 dager og her får du bla en innføring i standardgasser, korrekt DIR utstyrskonfigurasjon, rutiner for planlegging av et dykk og utstyrssjekk, s-drill, kran drill, svømmeteknikk (frog kick, modifisert frog kick, modifisert flutter kick, shuffle kick, helicopter turn og back kick), litt om linelegging,samt trening i riktig trim og oppdrift. Det vil bli landdriller, 1 dykk i skjermet vann og minst 4 dykk i sjø. Alle dykk vil bli gjort grunnere enn 15 meter og vi bruker videokamera under hele kurset for lettere å kunne gjennomgå progresjonen og potensielle forbedinger når man kommer på land.
Kurspris: kr 3 500

IANTD Open Water Sidemount Diver
Dette kurset er for deg som vil lære mer om sidemount dykking og du kurset kan kjøres på det nivå du er, fra Open Water Diver til Trimix Diver. Flaskene bæres her utelukkende på sidene og normal vil vi sette på alle flasker i sjøen slik at man slipper å dra på tunge dobbelsett på land.
Opptakskrav: 18 år, sertifisering fra internasjonalt anerkjent Open Water kurs.
Innhold: 1 dykk i skjemet vann og 3 dykk i sjø, teori innimellom, varighet 2 dager.
Spesielle utstyrskrav: Sidemountrigg, 2 ventilsett komplett med 1 førstetrinn, 1 andretrinn og manometer på hver. Det er også anbefalte slangelengder, men det ser vi  nærmere på under kurset.
Kurspris: kr 3 000

IANTD Nitrox

Dette kurset er laget for dykkere som ønsker å bruke oksygenberiket luft (Nitrox) med oksygenkonsentrasjoner opp til 40%
Opptakskrav: 15 år, sertifisering fra internasjonalt anerkjent Open Water kurs.
Innhold: 4 teorikvelder og 2 sjødykk.
Spesielle utstyrskrav: Godkjent oksygenvasket sylinder med arbeidstrykk 200- 232 bar og minimum 15 liter.
Kurspris: kr 2 800 + gas

IANTD Deep Diver
Dette kurset er laget for dykkere som ønsker å lære prosedyrer for å dykke til 39 meter på luft. Dette kurset kan forøvrig med fordel kjøres sammen med Advanced Nitrox eller Advanced Recreational Trimix.
Opptakskrav: 15 år, sertifisering fra internasjonalt anerkjent Advanced Open Water kurs.
Innhold: 2 teorikvelder og 4 sjødykk.
Kurspris: kr 2 800 + gas

IANTD Advanced Nitrox
Dette kurset er laget for dykkere som ønsker å bruke oksygenberiket luft (Nitrox) med oksygenkonsentrasjoner opp til og med 100% (EAN 22 til Oksygen) og er et introduksjonskurs til avansert dekomresjonsdykking hvor det brukes skifte til dekogass for akselert dekompresjon. Kurset kvalifiserer til å dykke til 42 meter med maksimum dekompresjonstid på 15 minutter. Maks dybde er 42 meter.
Opptakskrav: 15 år, sertifisert fra internasjonalt anerkjent Nitrox Diver og Deep Diver, hvor det siste kan tas i forbindelse med Advanced Nitrox kurser.
Innhold: 3 teorikvelder og 6 sjødykk.
Spesielle utstyrskrav: Dobbelsett med isolasjonsmanifold (Enkeltflaske og kran med dobbelt uttak kan godkjennes forutsatt 2 uavhengige ventilsett) stageflaske rigget for inntil 100% oksygen, smb, reel, 2 stk bottomtimere (computere)
Kurspris: kr 5 600 + gass.

IANTD Advanced Recreational Trimix
Dette kurset er laget for dykkere som ønsker å bruke trimix blandinger for å redusere inert gass narkose, samt oksygenberiket luft (Nitrox) med oksygenkonsentrasjoner opp til og med 100% (EAN 21 til 100% oksygen). Dette er et introduksjonskurs til avansert dekompresjonsdykking hvor det brukes skifte til dekogass for akselert dekompresjon. Kurset kvalifiserer til å dykke til 48 meter med trimixblandinger med ekvivalent nitrogen dybde 24 meter og maksimum dekompresjonstid på 15 minutter med maksimum PO2 på 1,5.
Opptakskrav: 15 år, sertifisert fra internasjonalt anerkjent Nitrox Diver og Deep Diver, hvor det siste kan tas i forbindelse med Advanced Recreational trimix kurset
Innhold: 3 teorikvelder og 6 sjødykk (totalt 4-5 hele dager)
Spesielle utstyrskrav: Dobbelsett med isolasjonsmanifold, stageflaske rigget for inntil 100% oksygen, smb, reel, 2 stk bottomtimere (computere)
Kurspris: kr 7 000 + gass.

IANTD Normoxic (60 meter)
Dette kurset er laget for dykkere som ønsker å dykke inntil 60 meter med heliumbaserte bunngasser med tihørende avanserte dekompresjonsteknikker. Bunngass er trimix og dekogass(er) er Nitrox.
Opptakskrav: 18 år, sertifisert fra internasjonalt anerkjent Advanced Nitrox kurs. I tillegg kreves minimum 100 loggede sjødykk, hvorav 30 dypere enn 30 meter
Innhold: 4-5 teorikvelder, en kveld i basseng og 6 sjødykk
Spesielle utstyrkrav: Dobbelsett med isolasjonsmanifold, 2 dekoflasker rigget for inntil 100% oksygen, smb, reel, 2 stk bottomtimere (computere).
Kurspris: kr  8 000 + gass

IANTD Trimix blender
Dette kurset er for de som vil blande sin egen dykkegass, herunder nitrox til og med 100% og trimix blandinger.
Kurset kjøres normalt over to kvelder eller en hel dag, men kan ta lengre litt lengre tid.
Kurspris: kr 2 500 pluss gass

Teknisk Dykking ASTelefon: +47 90894730Nettstedskart